Свій крафтовий бізнес з виробництва м’ясної продукції три ветерани відкрили, залучивши суто власні кошти, обійшлися без державної підтримки. Кажуть, що все добре і просто для ветеранів тільки у звітах органів влади, а реалії ж зовсім інші.
Про це AgroPortal.ua розповіли співвласники крафтового виробництва «Вуйко Еко» — Василь Поприк, Віктор Суліма та Владислав Опаленик.
«У грантових програмах участі ми не брали. Спроби були, але в «Дії» — лише для приватних підприємців, у багатьох інших — лише для тих, хто має більше року діяльності. На мою думку, державні органи мали б для ветеранських бізнесів створити якийсь спрощений варіант. Це ж елементарно», — вважає Владислав Опаленик.
Як зазначає Віктор Суліма, їхню справу підтримують близькі, а також у бізнесі задіяні члени сімей.
Усю продукцію ветерани готують за рецептами своїх батьків та дідів. Це автентичні закарпатські м’ясні делікатеси, унікальні локальні рецепти й традиції. Головна мета, яку виробники ставлять перед собою, — познайомити найширше коло споживачів зі смаковими традиціями рідного Закарпаття. Особливість продукції ТОВ «Вуйко Еко» в тому, що вся вона виготовлена вручну, без додавання консервантів, має високу якість і унікальний смак.
Надалі у «Вуйко Еко» планують збільшити виробництво та залучити ще ветеранів.
Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua