Члени групи виробників побачили переваги у спільній роботі. За декілька років вони збільшили свої площі майже до 9 га, розширили ягідний асортимент, оптимізували свої насадження, оскільки час, споживча потреба, ринки диктують свої умови.
Крім того, кооператив займається переробкою другосортної сировини — і так не втрачає своїх прибутків і зберігає ягоду.
Члени кооперативу все роблять разом: закуповують саджанці, добрива, засоби захисту рослин, обладнання і на цьому значно економлять.
«У нас в групі один сорт, єдині агротехнології, які дозволяють отримувати якісну продукцію приблизно в один час, що є запорукою того, що ми сформуємо гарну, велику, однорідну партію товарної продукції, яка потім знайде своє місце на ринку свіжої ягоди. Ми вийшли на закупівельників, з якими працюємо і сьогодні, які постачають нашу ягоду в курортну зону і навіть супермаркети», — розповідають учасники ягідного кооперативу «Макарет».
Джерело відео: UHBDP