Святкували Всесвітній день бобових цього року також і в Україні на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України. Крім офіційних привітань від в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольги Трофімцевої і президента Громадської спілки «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» Антоніни Скляренко учасники події дегустували страви з бобових: лобіо з чорної квасолі, пиріжки з горохом і сочевицею і хумус, а також отримали в подарунок набори бобових.
Привертаючи увагу сільськогосподарських виробників, ООН пропонує їм разом із представниками наукових кіл та бізнесу прагнути до вдосконалення вирощування зернобобових культур, підвищувати їхню урожайність.
Джерело фото: Співтовариство виробників і споживачів бобових України