Виноробня на Житомирщині випустила ігристе

01 листопада 2024, 07:20 102

У 2018 році виноробня Lowkowo заклала виноградник на Житомирщині — регіоні, нетиповому для виноградарства.

Завдяки італійському обладнанню та інноваційним технологіям уже в 2023 році зібрали перший урожай і отримали свої перші нагороди.

Молоде підприємство виробляє вина з класичних сортів — Рислінг, Шардоне, Піно Нуар, Каберне Совіньон та Мерло. А цього сезону випустили два Пет-Нати.

«Перший Пет-Нат — розлито! Чекайте на новинку весною 2025 року. Пет-Нат — це вид ігристого вина, який виготовляється особливим способом. Якщо традиційне шампанське виготовляється шляхом двоетапного бродіння, під час якого роблять додаткові дії, наприклад, ремюаж, а на кінцевому етапі може додаватися цукор та тихе вино, то під час виробництва Пет-Нат не додають взагалі нічого», — йдеться в Instagram виробника.


Джерело фото: Володимир Кучеренко // Facebook