В Україні росте внутрішній ринок горіхових паст
Юрій Сабурай із села Житин, що на Рівненщині, виготовляє олію з волоського горіха. 2019 року в своєму садку на 8 га він посадив близько 2 тис. дерев, які нині дають до 40% плодів.
Допомагає фермеру з розвитком бізнесу очільник горіхової асоціації Рівненщини Петро Скрипчук.
Для виготовлення 1,5 л олії потрібно 3 кг горіхів. Вони мають бути особливого забарвлення та форми.
Після зважування горіхи відправляють під прес. Далі — вичавлюють олію. Цей процес триває понад годину. Потім готовий продукт розливають у пляшки та закорковують.
У планах Сабурая — збільшити виробництво та придбати автоматизовану техніку, яка вичавлюватиме горіхи.
Джерело: Рівне 1