Шкода було просто виливати молоко і утилізовувати те, що напрацьоване десятиліттями, тож довелось щось створювати з переробки.
Протягом кількох місяців після російського вторгнення на Чернігівщину закупівельники не забирали молоко з ферми Юрія Кобизського — його виливали, згодовували худобі або роздавали людям. Щоб продукт не пропадав, фермер запустив молокозавод у селі Деснянське.
Тепер там виробляють масло, сметану, кефір, сир, до нового року відкриють лінію йогуртів. Завод, запущений під час війни і через війну, став першим підприємством з переробки, зареєстрованим у Понорницькій громаді.
Шкода було просто виливати молоко і утилізовувати те, що напрацьоване десятиліттями, тож довелось щось створювати з переробки.
В роботі на заводі Юрій задіяв свою родину та 25 місцевих мешканців села.
Обладнання і приміщення йому не належать. Близько 15 років у Деснянському простоював завод із переробки. Власники надали виробничі потужності фермеру в безкоштовну оренду.
Завод наразі переробляє незначну частину власного молока. Від середини літа молоко на фермі вже не виливають — збут налагодився.
Джерело фото: Суспільне І Чернігів