Сім'я Юськевич займається розведенням равликів вже 5 років і вважається першопрохідцями. Ірина Юськевич розповідає, що не тільки вона, а й всі державні служби, де потрібно оформляти якусь документацію, вчаться разом з нею, разом додають КВЕДи :)
«Ми вже давно розглядали напрям сімейного фермерського господарства, але равликів тоді в планах не було. Особисто я з дитинства люблю екзотику. Мене завжди тягнуло на равликів, черв'яків або жаб», — розповідає господиня ферми.
Фермерський равлик стає дорослим за дев'ять місяців, тоді як природному потрібно три роки. Равлики вилуплюються в інкубаторі зовсім мікроскопічними. Потім переносяться в теплицю, там знаходяться до середини травня, оскільки вони не переносять заморозків. Потім вже випускаються на поля, де знаходяться до середини жовтня в залежності від погодних умов.
«N.B.!» Маленький молюск за великі гроші
Як проходить процес вирощування і переробки равликів — дивіться в нашому фотозвіті.
«N.B.!» Індекс агроефективності областей
Детальніше про равликову ферму «Західний равлик» читайте скоро в матеріалі #ІндексАПК: Львівська область.
Джерело фото: AgroPortal.ua