Як Львівщина стає равликовою меккою

25 квітня 2019, 06:05 2570

Фермерське господарство «Західний равлик» вже приймає гостей на тур вихідного дня, щоб розповісти, показати і дати спробувати поки ще екзотичних равликів.

Сім'я Юськевич займається розведенням равликів вже 5 років і вважається першопрохідцями. Ірина Юськевич розповідає, що не тільки вона, а й всі державні служби, де потрібно оформляти якусь документацію, вчаться разом з нею, разом додають КВЕДи :)

«Ми вже давно розглядали напрям сімейного фермерського господарства, але равликів тоді в планах не було. Особисто я з дитинства люблю екзотику. Мене завжди тягнуло на равликів, черв'яків або жаб», — розповідає господиня ферми.

Фермерський равлик стає дорослим за дев'ять місяців, тоді як природному потрібно три роки. Равлики вилуплюються в інкубаторі зовсім мікроскопічними. Потім переносяться в теплицю, там знаходяться до середини травня, оскільки вони не переносять заморозків. Потім вже випускаються на поля, де знаходяться до середини жовтня в залежності від погодних умов.

«N.B.!» Маленький молюск за великі гроші

Як проходить процес вирощування і переробки равликів — дивіться в нашому фотозвіті.

«N.B.!» Індекс агроефективності областей

Детальніше про равликову ферму «Західний равлик» читайте скоро в матеріалі #ІндексАПК: Львівська область.


Джерело фото: AgroPortal.ua