Бізнес на органічній полуниці. Вигідно чи ні?

27 травня 2024, 07:20 1214

ФГ «Гарден Біо», яке обробляє поля у селі Маща Рівненської області, з 2018 року займається вирощуванням органічної полуниці.

У господарстві зізнаються, що за органічною технологією ягоду виростити важче, але є гордість за те, що отримують якісний продукт.

«Загалом у нас в органіці 24 га. З них 2 га під полуницею, а тієї, що плодоносить, — 1 га. Все під «краплею». Сортів багато, але переважно нідерландської та італійської селекції. Полуниці на плодоношення даємо два роки», — розповідає сертифікований виробник органічної ягоди Тетяна Мельник.

2020 року господарство поставило теплиці на 18 сотих. У планах — розширювати площі під накриттям, оскільки звідти полуниця достигає на місяць раніше.

«Цього сезону ягоду почали реалізовувати 4 травня за ціною 250 грн/кг. Ми як виробники мали би дешевше продавати, але в нас органіка, і витрати вищі. Зараз на ринку середня ціна 130 грн/кг, це поки в людей немає своєї полуниці з грядки», — розповідає син Тетяни Мельник Віталій, який переймає справу батьків. 

Детальніше — читайте в ексклюзивному репортажі AgroPortal.uа


Джерело фото: AgroPortal.ua