Невикористана можливість: Як заробити на вирощуванні пряних трав
Парасковія Трандафілова з села Криничне на Бессарабії після виходу на пенсію вирішила зайнятися виробництвом червоного сушеного перцю.
Для цього вона вирощує сорт «Козій ріг». «Після дозрівання я збираю плоди, очищую та нарізаю на смужки. Потім залишаю сушитися на сонці кілька днів. Наприкінці досушуємо в печі та перетираємо ступою. Обов'язково додаю соняшникову олію. Потім пересипаю у великий посуд і зберігаю протягом року», — розповідає Парасковія.
Готову спецію можна використовувати майже для будь-якої страви. Вона підходить як для м’яса, так і для супів, додаючи їм неповторний смак і аромат.
Джерело: Махала