Незважаючи на те, що за прогнозами спеціалістів українське овочівництво у 2023 році не повернеться до обсягів виробництва довоєнного 2021 року, уже зараз на Вінниччині спостерігається створення так званих «нових центрів овочівництва».
Про це під час візиту до ТОВ «Аграна фрукт Лука» повідомив заступник начальника Вінницької ОВА Сергій Здітовецький.
Також він додав, що певна кількість агропідприємств області цього року почали вкладати зусилля саме у вирощування овочів: перцю, баклажанів, цибулі, моркви тощо.
Цьогоріч втілення одного із таких проєктів розпочало підприємство ТОВ «Аграна фрукт Лука». Сьогодні вже ідуть перші збори врожаю перцю та баклажанів. Також на полях дозріває і гарний врожай цибулі.
Як зазначив керівник проєкту Леонід Ліфвіров, загалом проєктом з вирощування перцю та баклажанів задоволені. «Рослини в гарному стані. Почали вибирати овочі та поставляти у торгові мережі», — прокоментував підприємець.
Усі овочі вирощуються за інтенсивними технологіями та на поливі.
Джерело фото: Вінницька ОВА