Соя, горох, нут: чому за бобовими в Україні — майбутнє?

03 грудня 2018, 07:48 3904
Павло Горбачов

В результаті серйозної піар-кампанії сої у вітчизняному агросекторі інші бобові відійшли трохи на другий план, зовсім незаслужено перебуваючи в тіні. Сьогодні ж, судячи з великої кількості дзвінків фермерів в «РЕЙН АГРО», ми прийшли до розуміння того, що, так би мовити, не соєю єдиною можна збагатити землю, заробивши при цьому ще й солідний прибуток. Адже, як показує практика, ті ж горох, нут, квасоля, сочевиця і маш нічим не гірші, а в чомусь навіть і кращі за сою.

Довгий час сою вважали однією з основних бобових культур, здатною завдяки своїм, без перебільшення, унікальним якостям, не тільки прогодувати швидкозростаюче населення нашої планети, але і зберегти родючість ґрунту. Адже, як відомо, соя — хороший попередник для багатьох культур. Після неї в ґрунті залишається велика кількість азоту, калію, кальцію, фосфору та інших корисних речовин. В цілому, всі бобові культури — це білок. Та й просто унікальне поєднання вітамінів і мінералів.


Читати повний текст

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.