Президент GPC Сінді Браун переконана, що бобові, завдяки своїм властивостям, безперечно стануть улюбленим джерелом білків у майбутньому. Вже сьогодні ринок білкових продуктів рослинного походження стрімко зростає, і ця тенденція посилилася під час пандемії COVID-19 та за прогнозами до 2030 року досягне обороту $85 млрд.
«Пандемія дала галузі можливість виділити ключовий аргумент: бобові — це здорова, поживна і екологічно безпечна їжа. Мені приємно бачити, як український сектор виробництва бобових згрупувався у цей надзвичайно важливий час у межах всесвітньої спільноти бобових», — відзначає Сінді Браун.
Президент «Співтовариства виробників і споживачів бобових України» Антоніна Скляренко відзначила, що бобовий ринок — це ринок нових можливостей. Водночас, за її словами, зміни, які спостерігаються на світових ринках, вимагають від українських виробників бобових відповідної готовності. Тому V Міжнародна конференція «Ера після COVID-19» стала дискусійним майданчиком, в рамках якого учасники обмінялися думками і досвідом, а також обговорили тенденції та перспективи розвитку глобального ринку бобових культур як в Україні, так і в світі.
Джерело фото: Співтовариство виробників і споживачів бобових України