Землі господарства розташовані на Донеччині, тому щодня робітники працюють у зоні ризику. Техніку після роботи в полях намагаються вивозити у більш безпечні місця. Працювати за таких умов складно, підприємство вже не раз обстрілював ворог. Частину землі, а це приблизно 10%, втратили, вона не окупована, але знаходиться в зоні активних бойових дій, де вести виробництво неможливо, досить велика небезпека для життя людей.
«Свою продукцію ми реалізуємо по-різному: зернові продаємо гуртовикам у порт, а овочеві — на місцевих ринках. Велика перевага в тому, що наша продукція вирощується там, де і реалізується. Вона завжди свіжа, не втрачає товарного вигляду. Наприклад, цукрова кукурудза може втратити відсоток цукрів, якщо пролежить кілька днів на зберіганні, качан свої цукри віддає у листя. Ми ж цукрову кукурудзу зриваємо безпосередньо в переддень продажу, відповідно, вона завжди свіжа», — пояснює Микола Іноземцев.
Схожа ситуація і з кавуном. Дуже проблемно в перший сезон вирощування було реалізовувати продукцію. Адже люди звикли, що стиглий плід має бути з сухим хвостиком. А насправді зелений хвостик — показник свіжозірваного кавуна.
Фахівець зауважує, що, ймовірно, вже після закінчення війни господарство буде більше вкладатися саме в органічне виробництво. Сподіваються, що тоді купівельна спроможність населення зросте.
Вікторія Полевик, AgroPortal.ua