ФАО прогнозує стагнацію на ринку м`яса

24 жовтня 2016, 15:17 1830

На світовому ринку в 2016 р. прогнозується стагнація виробництва м'яса — воно зросте лише на мізерні 0,2% до 319,8 млн т.

Про це свідчать прогнози ФАО.

Як відмічають експерти, не дивлячись на те, що у США, ЄС, Бразилії, Індії, Мексиці, Канаді та Росії очікується зростання виробництва, його скорочення в Китаї та в Австралії визначить загальну тенденцію до зниження. За винятком двох останніх країн, сукупне виробництво м'яса решти світу виросте на 1,4%.

Обсяг світової торгівлі м'ясом, за прогнозами, відновиться в 2016 р., збільшившись на 4,4% до 31,1 млн т.

«Це дозволило б відновити лінію тренду, після його падіння в 2015 р. Згідно поточних очікувань, торгівля свининою збільшиться на 10,8%, м'ясом птиці — на 4,4%, а м'ясом великої рогатої худоби — на 0,3%, в той час як обсяги торгівлі бараниною можуть скоротитися на 2,8%», — говорять в ФАО.

Збільшення імпорту м'яса очікується, зокрема, в Китаї, а також в Японії, Південній Африці, Чилі, Республіці Корея, Мексиці, ЄС, Іраку, Філіппінах, В'єтнамі, Об’єднаних Арабських Еміратах і Росії. На відміну від цього, зростання внутрішнього виробництва може призвести до скорочення імпорту м’яса Сполученими Штатами і Канадою; очікується, що Ангола також купуватиме менше.

Зростання світового експорту м’яса, за прогнозами, очолять Бразилія і ЄС, за якими слідуватимуть Сполучені Штати і Канада, а також — Білорусь, Таїланд, Російська Федерація, Парагвай, Мексика і Україна. Тим часом, експорт з Австралії, Китаю, Туреччини, Південної Африки, Нової Зеландії, Аргентини та Індії, ймовірно, скоротиться.