Агроном розповів про основні аспекти підживлення суниці

28 жовтня 2022, 14:50 2636

Навесні, після відновлення вегетації, рослини суниці найбільше потребують азоту та калію (в співвідношенні 2:1), потреба в яких максимально зростає на час цвітіння і утворення зав’язі (тоді співвідношення в потребі азоту та калію вирівнюється 1:1).

В цей час для зменшення стресу рослин через різкі перепади середньодобових температур бажано використовувати комплексне добриво-антистресант DEFENDA АМІНО (0,5-1 л/га), що сприяє також підвищенню ефективності засвоєння поживних елементів з ґрунту. Про це розповів менеджер з розвитку агротехнологій у західному регіоні компанії LNZ Group Віталій Лапчинський. 

Навесні обов’язкове підживлення рослин суниці комплексними мікродобривами, що містять кальцій (Са) та магній (Mg), адже ці елементи рослина не може використати як запас з листків, що пішли в зимівлю.

Зважаючи на велику потребу рослин у мінеральному живленні, основну кількість добрив (70-80% річної норми азоту та 50-60% калію) слід вносити після збирання врожаю, використовуючи складні добрива. Такий підхід сприяє швидкому відновленню листового апарату і формуванню генеративних бруньок. На бідних ґрунтах у післязбиральний період потребу в мікроелементах додатково компенсують кількома позакореневими підживленнями універсальним добривом DEFENDA MIKPO (3-4 кг/га) з тижневим інтервалом.

«Перед посадкою основне удобрення розраховується за результатами агрохімічного аналізу ґрунту з урахуванням механічного складу ґрунту та запланованого рівня врожайності суниці», — зазначив агроном.

Також особливу увагу варто звертати на вибір саджанців in vitro, адже вони мають високий поріг чутливості до живлення, тому зможуть максимально показати весь потенціал рослини. Якісні саджанці суниці садової пропонує лабораторія бренду Tevitta. 

Щоб дізнатися асортимент і замовити саджанці Tevitta, звертайтеся за телефоном: +380 67 233 26 63.