В Україні запрацювала ще одна платформа для сприяння агробізнесу

20 березня 2018, 16:55 4662

Перше установче засідання робочого комітету «Харчова промисловість та агробізнес», заснованого при Німецько-Українській промислово- торговельній палаті відбулось 6 березня 2018 р. у Києві.

Створення робочого комітету було ініційовано німецькими та українськими компаніями для започаткування дієвої та ефективної платформи, яка б стимулювала розвиток бізнесу та сприяла покращенню рамкових умов у продовольчій та сільськогосподарській галузях України, говориться у повідомленні Німецько-Української промислово-торговельної палати.

Під час засідання була представлена концепція роботи комітету та основні сфери його діяльності, такі як представлення інтересів виробників та постачальників послуг у сфері агробізнесу, підтримка експортної та імпортної діяльності на українському та міжнародному ринках, розвиток нових бізнес-напрямків та створення B2B, а також B2G платформ для комунікації.

Голова правління Німецько-Української промислово-торговельної палати Александер Маркус навів, як приклад, деякі статистичні дані, які свідчать про динаміку зростання показників у цій сфері. При цьому він відмітив важливу роль цього сектору в цілому для української економіки завдяки безперервній динаміці зростання. Виходячи з цих статистичних даних, Александер Маркус наголосив на важливості створення такого комітету, який зможе і надалі підтримувати агропромисловий бізнес на українському та міжнародних ринках.

Наприкінці засідання було прийнято рішення проводити зустрічі робочого комітету на початковому етапі щомісячно. Комітет є відкритим для виробників, постачальників та профільних організацій, які задіяні у агропромисловому секторі і готовий розглянути заявки від усіх зацікавлених підприємств, які б хотіли долучитися до його роботи.

Як уточнюється, у засіданні взяли участь представники АПД, німецького та українського агропродовольчого бізнесу, у тому числі міжнародна компанія ТОВ «Байєр», «Дінтер Україна Скала» (Döhler Group), проект Уряду Німеччини для консультування України щодо питань аграрної торгівлі у рамках Угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС «Агроторгівля України», консалтингова компанія «DTC Agriconsulting», а також інші компанії та профільні аграрні організації та асоціації, які працюють у сфері агробізнесу та харчової промисловості.