Українські аграрії отримали французьку технологію для боротби проти посухи

11 липня 2024, 15:32 998

Франція передала українським аграріям препарати, які допоможуть зменшити вплив кліматичних змін на агрокультури.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України

Як зазначив т.в.о. міністра Тарас Висоцький, кліматичні аномалії в Україні стають все частішими та суттєво впливають на агросектор. Через спеку врожайність зменшується. Передові технології вирощування агрокультур допомагають рослинам бути стійкими до різних погодних викликів. Підтримка Франції щодо впровадження інноваційних рішень для боротьби з посухою особливо актуальна сьогодні.

За його словами, добре, що малі фермери, особливо з прифронтових південних регіонів, отримали доступ до таких технологій.

«Дякую французькому уряду і французькому народу за підтримку в нашій боротьбі з країною-агресором. Зокрема, за впровадження проєкту з передачі стимулятора росту рослин українським фермерам. Для України важливо мати стійкий аграрний сектор, який займає значну частку в економіці держави. Стресу і форс-мажорних погодних умов стає більше. Потрібно  боротися з погодними викликами, зокрема з посухою, яка цього року дуже сильна — в деяких областях сходу та півдня дощів не було по кілька місяців», — зазначив Тарас Висоцький.

Він наголосив, що після реалізації програми, у межах якої 123 фермерські господарства отримали 20 тис. л препаратів для збереження врожайності кукурудзи, сої та соняшнику в умовах посухи, важливо отримати зворотний зв’язок. Це дозволить у майбутньому покращувати технології, створювати національні програми. Щоб мати стійкий постійний високий урожай і забезпечувати внутрішню та міжнародну продовольчу безпеку.

«Мета проєкту — допомагати українським фермерам в умовах війни. Ми хочемо показати, як аграріям використовувати наші інновації та бути ефективним. Цього року засуха є надзвичайною, особливо на Півдні України. Тож ми використовуємо наші продукти з точною методикою. Згодом разом з партнерами, компанією Frendt та Дніпровським Аграрно—Економічним Університетом, ми досліджуватимемо ефективність використання препаратів в українських реаліях», — сказав регіональний керівник Elicit Plant Ukraine Жерар де Ля Салль.