Українські фермери ознайомилися з сучасними агротрендами

24 січня 2017, 15:47 2682

Делегація українських аграріїв за підтримки Посольства Великобританії в Україні та компанії «Сингента» в Україні відвідала щорічну сільгоспвиставку Lamma та найбільший дослідницький центр компанії Syngenta у Jealott`s Hill в Англії.

«Сингента» делегувала трьох агровиробників з України, які отримали можливість познайомитися з новітніми трендами та технологіями аграрного ринку, повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу».

Зокрема, протягом першого дня на виставці Lamma вони відвідали різні локації з технікою та прослухали презентації від представників компаній. 

«Українські делегати з різних областей ознайомилися з інноваційними продуктами, технікою та технологіями британських компаній, побачили сільськогосподарську техніку в дії, поспілкувалися з колегами з Великої Британії», — зазначила перший секретар Посольства Великої Британії з питань енергетики та комерції Кріна Лавері.

Другого дня фермери відвідали R&D центр у Jealott`s Hill — найбільш потужний дослідницький агрохімічний центр зі штатом понад 800 осіб.

За словами керівника групи з розвитку бізнесу  компанії «Сингента» в Україні Хелен Феірлемб, R&D центр у Jealott`s Hill – це справжній осередок інноваційних досліджень та розробок у глобальній мережі дослідницьких центрів компанії. Основні види діяльності центру — дослідження в галузі відкриття нових діючих речовин, розробка нової формуляції, безпеки продукції, надання технічної підтримки з дослідження продуктів ЗЗР та насіння. 

«Такий рівень високотехнологічного виробництва ми рідко бачимо, тому що зазвичай працюємо з кінцевим результатом, а за ним стоять роки праці. Близько 10 років витрачається на те, щоб розробити продукт зі стадії лабораторних досліджень до маркетингу і продажу та сотні мільйонів доларів на одну товарну позицію. За цим стоїть величезна робота, і ми змогли побачити на власні очі безпосередньо процес розробки ЗЗР та гібридизацію насіння пшениці і ячменю», — зазначив фінансовий директор Seim Agro Єгор Скляров.


Для довідки: щорічна подія Lamma — найбільша виставка сільськогосподарської техніки, устаткування і сільськогосподарських послуг у Великій Британії. Цього року в ній взяли участь понад 900 компаній. Аудиторія виставки склала більше 40 000 відвідувачів.

Компанія «Сингента» в Україні регулярно проводить навчальні програми та поїздки закордон з метою відкрити для аграріїв новітні тренди та технології аграрного ринку на кращих аграрних майданчиках світу. Такі програми орієнтовані на обмін досвідом та підвищення кваліфікації вже досвідчених фахівців, а також фермерів-початківців.