Майже 70% транспортних компаній України зазнали збитків через війну

01 грудня 2022, 08:00 1826

79% представників транспортної галузі вважають за необхідне розвивати мережу стратегічних універсальних транспортних хабів у західних регіонах України. Нова інфраструктура, на їхню думку, може стати резервом потужностей та забезпечити швидку переорієнтацію експортних ланцюжків.

Про це свідчать результати опитування «Інфраструктурний індекс», проведеного Європейською Бізнес Асоціацією разом із юридичними фірмами Arzinger та Sayenko Kharenko. 

Як говориться у повідомленні ЄБА, 76% погоджуються, що варто розвивати проєкти з розвитку транспортної інфраструктури (морські термінали, залізниця) європейських країн-сусідів за рахунок українських інвестицій, оскільки це допоможе забезпечити диверсифікацію експортно-імпортної логістики.

«Найбільш актуальними інвестиційними проєктами в Європі та Україні для ринку логістики респонденти назвали (1) розвиток автомобільних шляхопроводів, що з’єднують Україну і європейські країни, (2) будівництво в Україні стратегічних універсальних транспортних хабів у якості резерву потужностей на випадок повторення агресії рф, (3) розбудову євроколії (1435 мм) на території України», — уточнюють в асоціації.

Впровадження «зернової угоди» суттєво зменшило тиск на залізничну логістику. При цьому 35% опитаних фахівців з логістики вважають, що альтернативи цій угоді немає. Інші 40% називають альтернативою західне сполучення через кордон (залізниця, автоперевезення, порти), 29% — будівництво терміналів із перевантаження та зберігання на території європейських держав-сусідів, і 16% вважають, що Дунайський кластер може стати альтернативою зерновому коридору.

Крім того, опитування показало, що переважна більшість транспортних компаній, а саме 71%, не зупиняли свою діяльність і продовжують працювати сьогодні, 23% зупиняли роботу, але вже частково відновили, і 6% зупиняли роботу, але вже повністю її відновили.

Серед опитаних асоціацією підприємств транспортної галузі 66% зазнали прямих збитків унаслідок бойових дій. З них 55% оцінюють рівень завданої шкоди як значний, 42% — як незначний, і 3% вважають відновлення неможливим або недоцільним.

Відновити пошкоджені потужності вже після завершення війни планують 44% компаній, ще 24% планують відновлення найближчим часом. При цьому 27% компаній вже відновили потужності. І всього 5% не планують їх відновлювати.

«Найбільшими викликами воєнного стану компанії назвали: на першому місці — зміну логістики через блокаду портів, на другому — зменшення попиту на товар/послуги, і на третьому — проблеми з енергопостачанням», — уточнили в ЄБА.

Як зазначила партнерка Arzinger Марина Шарапа, результати опитування засвідчують, що компанії транспортного сектору переважно оговтались від весняного падіння, оцінили виклики і ризики, принаймні у короткостроковій перспективі. 

«Будемо реалістами: говорити у період розпачу війни, активних бойових дій та постійних ракетних обстрілів про хоч якесь прогнозоване відновлення транспортної галузі зарано. Однак уже зараз у бізнесу вимальовується розуміння того, що після війни стоятиме завдання не лише про повернення до довоєнного стану галузі, але й про реалізацію нових можливостей, передусім пов’язаних із розвитком інфраструктури і логістики у західному напрямку», — додала вона.