DLG проведе майстер-клас щодо форсунок для обприскувачів: як зробити правильний вибір

23 травня 2017, 15:10 2577

Експерти DLG та провідних фірм-виробників 21 та 22 червня в смт Дослідницьке Київської області в межах заходу «Міжнародні дні поля в Україні» проведуть практичний майстер-клас із правильного застосування форсунок в обприскувачах.

Про це AgroPortal.ua повідомили організатори заходу.

Обприскувальні форсунки — відносно малі, непримітні деталі кожного польового обприскувача. Їхнім завданням є рівномірний розподіл розчину для обприскування. Це стосується як кількості (постійної), так і якості (розподілу у напрямку, поперечному до напрямку роботи, спектру та розміру крапель). Діапазон засобів, що використовуються у рослинництві (добрива, гербіциди, фунгіциди тощо), вимагає підбору форсунок для розподілу того чи іншого розчину для досягнення його оптимальної дії.

Незважаючи на це, у багатьох обприскувачах все ще застосовуються недорогі стандартні форсунки, за допомогою яких за найрізноманітніших умов розпилюються всі необхідні протягом часу вегетації добрива і засоби захисту рослин. Як обґрунтування цього часто вказують на те, що їх заміна начебто була б пов'язана з надто високими витратами. Останній аргумент наводиться навіть і тоді, коли форсунки перевищили термін їхньої придатності до експлуатації.

За даними фахівців, ефективність засобів захисту рослин більш ніж на 40% залежить від їх правильного цільового застосування. Якщо дослідити, скільки коштів витрачається у господарстві протягом року тільки на купівлю засобів захисту рослин, то неважко зрозуміти, яке економічне значення має правильний вибір форсунок, пояснюють в DLG.

В рамках майстер-класу експерти DLG та представники відомих виробників форсунок для сільськогосподарських обприскувачів запропонують на початку заходу огляд видів та конструктивних форм форсунок для сільськогосподарських обприскувачів, а також їх типів в залежності від призначення. На завершення у вигляді практичної демонстрації буде показано, які великі відмінності виникають у спектрі розмірів крапель окремих форсунок. Також буде наочно продемонстровано, що відбувається при використанні старих, зношених форсунок.

«Результати роботи форсунок добре візуалізуються за допомогою індикаторного паперу, завдяки чому можно наочно порівняти результати. Ці інформаційно-навчальні заходи створюють основу для економічно ефективного захисту рослин на кожному підприємстві, незалежно від його розміру та спеціалізації виробництва», — говорять в DLG.

Більше інформації про програму заходів дивіться на сайті. Щоб відвідати «Міжнародні дні поля в Україні» та отримати каталог учасників у подарунок, реєструйтесь онлайн.

AgroPortal.ua виступає інформаційним партнером заходу.