Новий етап у харчовій індустрії: PepsiCo переходить на авокадову та оливкову олію

02 серпня 2025, 16:00 266

Американський харчовий гігант PepsiCo оголосив про значні зміни у складі своїх популярних продуктів. У межах стратегії переходу на чисті інгредієнти компанія поступово відмовляється від традиційних рослинних олій, зокрема ріпакової та соєвої, на користь авокадової та оливкової.

По це пише Oils & Fats International. 

Це стосується таких ключових брендів, як Lay’s і Tostitos. До кінця 2025 року ці снеки будуть вироблятися без синтетичних барвників і ароматизаторів. Основу рецептури складатимуть лише натуральні інгредієнти: картопля, олія, сіль.

«Ми хочемо, щоб споживачі сприймали Lay’s як справжню їжу. Найпростіший і найприродніший снек — це картопля, олія і трохи солі», — зазначив CEO PepsiCo Рамон Лагуарта.

Ініціатива з’явилася на тлі дедалі більшого суспільного запиту на здорові продукти й активної кампанії Make America Healthy Again (MAHA), яку очолює міністр охорони здоров’я США Роберт Ф. Кеннеді-молодший. Він закликав усіх виробників відмовитися від синтетичних добавок і оброблених олій. У LinkedIn він назвав крок PepsiCo «прикладом, за яким має йти вся індустрія».

До змін приєднується і мережа кав’ярень Starbucks, яка вже тестує страви без ріпакової олії, зокрема яєчні закуски, приготовані на авокадовій олії.