Думка: Подолати кліматичні зміни аграріям допоможуть супутники

27 лютого 2018, 15:58 3331

Супутникові дані допомагають аграріям покращити управління земельними активами, що сприяє оптимізації урожайності сільськогосподарських культур.

Про це розказала представник компанії Rezatec Оксана Кінг в ході IV Британсько-українського агробізнес форуму , організованого Посольством Великої Британії в Україні спільно з асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» та компанією Baker Tilly

Оксана Кінг відзначила, що сьогодні сільське господарство стикається з багатьма викликами. Деякі проблеми, що виникають у цьому секторі, включають в себе подолання непередбачуваних погодних явищ, а також довготермінові зміни клімату: посухи та повені, зниження якості ґрунту, необхідність контролювати вплив мінеральних добрив та пестицидів на навколишнє середовище та задоволення зростаючого рівня світового попиту на основну продовольчу продукцію: пшеницю, цукор, пальмову олію, сою та яловичину, одночасно забезпечуючи стійкість ланцюга постачання. Щоб досягнути ці цілі необхідно оптимізувати виробництво.

«В Європі аграрії досягають результатів завдяки використанню даних і інноваційних напрямків сільського господарства. Вони знають як керувати ресурсами і приймати виклики змін клімату. Тут у нагоді стає супутникова інформація. Ми беремо супутникові дані, поєднуємо їх з інформацією про погоду, а потім застосовуємо агрометеорологічні та біофізичні дані для точного прогнозування та оптимізації врожайності», — сказала Оксана Кінг.

Вона відзначила, що на макроекологічному рівні точне прогнозування врожайності сільськогосподарських культур може допомогти у полегшенні несприятливих ринкових реакцій у зв'язку з можливим дефіцитом продовольства і «в кінцевому підсумку сприятиме забезпеченню продовольчої безпеки».