Про це повідомляється у сюжеті Uzh Inform.
Як зазначається, саджати паприку в селі Велика Добронь починають у кінці травня, а збирають урожай у вересні. Його нанизують на спеціальну нитку по 150 перців на кожну і кладуть просушувати на сонце. Важливо, аби на такій нитці не було жодного поганого перцю.
Паприку почали вирощувати давно, але гіркий сорт. У 70-х роках з Угорщини, коли ще кордони були закриті, якийсь дипломат таємно привіз насіння у подарунок. З тих пір солодкий сорт паприки розповсюдився на Закарпатті.
Наразі солодкий перець у селищі вирощують майже у кожному домі.
«Коли перець висохне, його змелюють. Паприка має самодостатній смак, її в закарпатській кухні використовують у багатьох стравах», — додають місцеві жителі.
Фермери, які вирощують паприку на 15 сотках, планують заготовити 250 кг вже меленої приправи.
Однак через пандемію коронавірусу продати паприку стало складніше, і вона значно впала в ціні. Якщо раніше її продавали по 150 грн/кг, то тепер готові віддавати за 70 грн/кг.