Відбудова та потужності: головні виклики для збереження нового врожаю

20 червня 2022, 10:31 1181

ІМК готує елеватори до прийому зерна нового врожаю. Війна внесла корективи у проведення робіт.

Про це розповів головний технічний керівник ІМК Андрій Гавриленко, говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«Крім регламентних робіт і планових ремонтів, які ми проводимо щороку, війна поставила перед нами низку нових викликів. Перш за все, це ремонт елеватора «Млибор» у Чернігові. В елеватор влучили 46 ворожих снарядів. Тож коли ворог відступив, ми взялися за ремонтні роботи: відновлення залізобетонних конструкцій, засклення, відновлення покрівлі складу після займання, ремонт газопроводів, теплопроводів, сушарок тощо. Усе робили власними силами — і сьогодні роботи на фінішній прямій», — розповів він. 

Крім того, капітальний ремонт покрівель і елеваторних місткостей ІМК провела і на елеваторі «Бурат» Полтавського кластера.

«Інше непросте завдання — збільшення можливостей зі зберігання продукції. Через те, що росія блокує можливість відвантаження зерна в портах, на елеваторах є значні залишки продукції. Для нового врожаю ранніх зернових ємностей у нас вистачить, а пізні, якщо ситуація не зміниться, будемо закладати в рукави. Крім того, ми проводимо відновлювальні роботи на тих складах у селах, якими раніше не користувалися», — додає Андрій Гавриленко. 

Він пояснив, що з невідвантаженим зерном, яке досі знаходиться на елеваторах, необхідно проводити технологічні роботи, щоб підтримувати його якість. На «Млиборі» довелося просто рятувати продукцію: через пошкодження будівлі зерно затекло та розсипалося навколо елеватора через пробоїни від снарядів. На щастя, зусилля колективу не були марними.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Компанія була заснована у 2007 році. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $31,7 млн та EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10 найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.