Syngenta інвестує $1 млн в дослідну станцію на Київщині

08 вересня 2017, 09:11 3589

Найбільша у світі компанія з продажу насіння і засобів захисту рослин Syngenta (Швейцарія) має намір інвестувати близько $1 млн у розвиток агрохімічної дослідницької станції в Білій Церкві Київської області.

Про це повідомив генеральний директор Syngenta в Україні Гебхард Рогенхофер, передають «Українські новини».

«Не можу сказати точно, тому що ми тільки почали проект, поки приблизно $1 млн», зазначив Рогенхофер.

Він повідомив, що в науково-селекційному центрі в Дніпропетровській області, у який було інвестовано також $1 млн, українські аграрії селекціонували перший гібрид кукурудзи.

Також Syngenta планує збільшити чисті продажі засобів захисту рослин на 3% і насіння на 7% в Україні в 2017 р.

«Ми в цілому бачимо зростання ринку в 2018 порядку 6,5-6,9% у середньому. Будуть зростати ті ринки в Україні, де є потенціал до інтенсифікації», додав директор із маркетингу Syngenta в Україні Костянтин Іванюк.


Для довідки: наприкінці червня 2017 року у м. Базель (Швейцарія) було оголошено про завершення угоди між Китайською національною хімічною корпорацією ChemСhina та швейцарською компанією Syngenta. Сума угоди купівлі була оцінена у $43 млрд ($465 за акцію). Внаслідок проведеної угоди Syngenta змінила форму власності, єдиним акціонером стала корпорація ChemСhina. Була обрана нова рада директорів, яка складається з 8-ми чоловік, двоє з яких є представниками нового акціонера, головою Ради став Ren Jianxin з ChemChina.

ChemChina — китайська національна хімічна корпорація, одне з найбільших підприємств у хімічній промисловості Китаю яке розробляє та виготовляє продукти хімічної промисловості через свої дочірні компанії. Займає 211-е місце серед компаній зі списку Fortune Global 500 у 2017 році. Основні шість бізнес-напрямків ChemChina: високотехнологічні хімічні матеріали і спеціальні хімпродукти; основні хімічні речовини; нафтопереробка; агрохімія; шини і гумові вироби; хімічне обладнання.

Syngenta — провідна аграрна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість  мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Є одним з лідерів у сфері виробництва засобів захисту рослин і насінництва. Завдяки передовим науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалити сучасні підходи до вирощування рослин.