Пізні культури Астарти — у відмінному стані

07 серпня 2018, 18:00 1730

Господарства «Астарти» завершили жнива ранніх зернових культур. Загальний намолот склав понад 250 тис. т, у тому числі 242 тис. т пшениці.

Як говориться у повідомленні агропромхолдигу, у Полтавській області зерно нового врожаю приймали елеватори, які компанія відкрила на початку липня: Лутовинівський, Яреськівський та Скороходівський.

«Цього року темпи жнив стримувала дощова погода. Тим не менш, компанія використала усі можливості для організації оперативного збору врожаю, щоб мінімізувати ризики зниження якості зерна через підвищену вологість, та досушувала зерно на елеваторах», — говориться у повідомленні.

Незважаючи на успішну перезимівлю, середня врожайність пшениці виявилася нижчою за прогнози компанії: 5,3 т/га в агрофірмах Західних областей та 4,5 т/га на Сході. Причиною цього стали стресові погодні умови під час весняної вегетації, особливо на Полтавщині: затяжний холод та відсутність опадів у травні-червні.

У той же час, пізні культури розвиваються оптимально.

«Це фактично закономірність: якщо зі збиранням пшениці виникають труднощі у зв'язку з дощами, то для врожаю пізніх культур це позитивний сигнал. Більшість наших полів під цукровими буряками, кукурудзою, соняшником та соєю сьогодні знаходяться у відмінному стані», — прокоментував операційний директор «Астарти» Желько Ерцег.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).