Озимі культури в ПАЕК пройшли зиму без втрат

22 лютого 2022, 11:15 287

На полях господарств ТОВ «СП «Південна аграрно-експортна компанія» (ПАЕК) фіксують вихід рослин із зимового спокою у гарному стані, незважаючи на осінній дефіцит вологи.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

«Від морозів посіви озимих не постраждали — почуваються нормально. Подекуди вже відбувається відновлення вегетації. Озимі культури на 100% пережили зиму. Тож сподіваємось, що у природі не станеться ніякого колапсу, погодні умови стабілізуються, дозволивши рослинам нормально розвиватись. Це дає підстави сподіватись на гарні результати», — розказав головний агроном ПАЕК Олег Сивак.

Цього року під озимий клин пшениці було посіяно понад 11 тис. га, ячменю — 7,2 тис. га, ріпаку — 5,9 тис. га.

У ПАЕК зазначають, що придбали достатню кількість добрив за доступнішими цінами, ніж у зимовий сезон.

«Незважаючи на кризу та стрімке зростання цін на добрива, ми зуміли вчасно зреагувати та придбати достатню їх кількість, завдяки чому опинились у досить виграшному становищі. Саме тому ми в ПАЕК можемо сподіватись на гарантований врожай і високі показники врожайності», — зауважив директор компанії Валентин Шаповалов.

На сьогодні деякі з господарств ПАЕК вже завершили роботи із внесення добрив. Залежно від подальших погодних умов, завдяки достатній кількості добрив спеціалісти компанії проводитимуть друге внесення добрив — більше від запланованих норм. Також незабаром у господарствах уже готові вийти в поля для посіву ярих ранніх зернових та зернобобових, зокрема ячменю та гороху.

«Радий констатувати, що на полях групи компаній ПАЕК посіви озимих культур після перезимівлі знаходяться в гарному стані. Ми повністю готові до нового сезону та викликів, що можуть трапитись на нашому шляху. Вже завершено перший етап внесення добрив для підживлення посівів озимих культур, і наразі господарства ПАЕК стоять на порозі активних весняно-польових робіт і посівної кампанії», — прокоментував власник ПАЕК Юрій Кормишкін.


Для довідки: група компаній ПАЕК («Південна аграрно-експортна компанія») веде свою діяльність у Миколаївській області з 2012 р. Земельний банк — понад 40 тис. га. Основні напрями діяльності підприємства: вирощування зернових, бобових і олійних культур; розведення великої рогатої худоби; вирощування насіння.