Ніка-Тера почала сезон перевалки соняшникового шроту

16 вересня 2021, 13:12 2440

Порт «Ніка-Тера», що входить в Group DF, почав прийом шроту соняшнику врожаю 2021 року.

Перші автомобілі з гранульованим шротом соняшника прибули з Кропивницького олійно-екстракційного заводу, говориться у повідомленні порту.

«До кінця вересня планується завантаження першого судна класу Panamax шротом з насіння соняшнику. Наразі ми обробляємо шрот соняшнику для компанії «Кернел», яка четвертий сезон користується послугами порту для перевалки своєї продукції. Зокрема, порт також обробляє для «Кернел» ріпаковий шрот та соняшникову олію. Для зберігання шроту соняшнику ми вже зарезервували склади, які можуть прийняти до 60 тис. т цього виду вантажів», — прокоментував СЕО порту «Ніка-Тера» Алім Агакішиєв.

Як зазначається, у 2021 році порт «Ніка-Тера» повністю модернізував лабораторію, що дозволило збільшити швидкість проведення аналізів якості таких вантажів, як рослинні олії, шрот соняшнику, зернові. 

«Зараз ми бачимо, що обсяги перевалки порту поступово відновлюються, а асортимент вантажів — зростає», — зазначив Агакішиєв.


Для довідки: ТОВ «МСП Ніка-Тера» (м.Миколаїв, Україна) — сучасний високомеханізований морський порт, що входить в портовий бізнес Group DF. У 2020 році термінал прийняв 409 суден, перевантаживши 7,38 млн т вантажів. Структура вантажообігу в 2020 році виглядала таким чином: зернові, зернобобові та олійні вантажі склали понад 5,55 млн т або 75% від загального обсягу, навалочні — 1,27 млн т (18%), наливні — 323 тис. т (4%), мінеральні добрива — 215 тис. т (3%).