МХП приєднався до мережі доброчесності та комплаєнсу

10 жовтня 2017, 16:12 2418

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» 9 жовтня 2017 р. приєднався до членства у Всеукраїнській мережі доброчесності та комплаєнсу (UNIC), яка започаткована Радою бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Як говориться у повідомленні МХП, Всеукраїнська мережа доброчесності та комплаєнсу оголосила про офіційний старт своєї роботи в Україні 9 жовтня 2017 р. Мережа має на меті об'єднати відповідальні компанії по всій Україні та просувати ідею етичного ведення бізнесу шляхом освітніх заходів, розробки політик та програм, щорічного оцінювання рівня комплаєнсу членів.

Наразі мережа налічує 42 українські та міжнародні компанії. Проект також підтримуватимуть міжнародні донори — ЄБРР та ОЕСР.

Як відзначають у МХП, для компанії важливо бути лідерами в агропромисловому секторі України, однак — ще більш важливо мати добру репутацію чесного бізнесу, якому довіряють на світових ринках. Тому МХП приєднується до важливої та своєчасної ініціативи (UNIC), яку заснувала рада бізнес омбудсмена.

«В основному боротьба ведеться на стороні попиту проти корупції. Ми ж акцентуємо увагу на пропозиції — якщо бізнес поводитиметься етично, це допоможе знизити рівень беззаконня. Одна з ключових цілей мережі — надати компаніям інструменти і процедури для впровадження комплаєнсу у разі їх відсутності», — наголосив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

Він також додав, що ініціатива є всеукраїнською та націлена об'єднати доброчесний бізнес в Україні.