ІМК завершила збирання олійних культур та посів озимої пшениці

11 жовтня 2017, 12:16 4304

Компанія ІМК 30 вересня завершила обмолот сої, а 8 жовтня закінчила збирання соняшника.

Урожайність обох культур в ІМК перевищує середню урожайність як по Україні в цілому, так і по окремих регіонах, говориться у повідомленні агрохолдингу.

Так, врожай сої, зібраний з площі у майже 11 тис. га, склав понад 25 тис. т при середній урожайності 2,3 т/га, що на 28% перевищує середню врожайність сої по Україні (за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України станом на 9 жовтня 2017 г. середня урожайність сої в Україні становила 1,8 т/га).

Врожайність соняшника в ІМК в поточному році склала 2,9 т/га, що є одним із найвищих показників за всі роки господарської діяльності компанії, і на 53% перевищує середній показник врожайності по Україні (за даними Мінагропроду станом на 9 жовтня 2017 середня врожайність соняшника в Україні становила 1,9 т/га). Із площі у понад 24 тисячі га під цією олійною культурою було зібрано врожай загальною вагою понад 70 тис. т.

«В поточному році, незважаючи на складні, а подекуди, як-от по Полтавщині, екстремальні погодні умови, із фактично відсутніми продуктивними опадами протягом всього періоду вегетації, нам вдалось досягти досить непоганих результатів по обом олійним культурам, в першу чергу завдяки своєчасному та якісному виконанню всіх закладених у технологічну карту операцій, а також завдячуючи застосуванню лише передових агротехнологічних прийомів (використанню високоякісного насіння іноземної селекції, повноцінній системі живлення, застосуванню виключно оригінальних засобів захисту рослин)», — прокоментував результати збирання сої та соняшнику операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

Також днями в ІМК було завершено посів озимої пшениці під врожай 2018 року. Зернову було посіяно на площі 12,7 тисяч га.  

«Посів озимини здійснено в оптимальні агротехнологічні терміни, а дощі першої декади жовтня дають нам підстави сподіватись на повторення високого результату по озимій пшениці, досягнутого у 2017 році, і в сезоні-2018», — додав Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя, картопля); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 136,6 тис. га землі в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Компанія була заснована 2007 року. У 2016 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $21,8 млн і EBITDA $59,0 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 р. відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.