ДПЗКУ у новому сезоні відправила на експорт 710 тис т зерна

24 листопада 2017, 10:26 2599

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» за результатами 5 місяців 2017/18 МР відвантажила на адресу головного партнера — Китайської національної корпорації ССЕС — майже 300 тис. т зернових.

Про це повідомив в.о. голови правління Дмитро Гавриш, говориться у повідомленні ДПЗКУ.

«З липня поточного року ми активізували  торгівлю з нашим стратегічним партнером ССЕС та продемонстрували позитивну динаміку зростання експортних показників у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Так, станом на сьогодні ССЕС законтрактувала 300 тис. т, з яких майже 100% буде відвантажено до кінця листопада 2017 року», — зазначив керівник корпорації.

За словами Гавриша, ДПЗКУ досить активно працює в нинішньому маркетинговому році та на сьогодні експортувала вже 710 тис. т зернових. Крім того, вдалося освоїти нові зовнішні ринки Катару та Литви.

«Як державна корпорація ДПЗКУ намагається втримувати репутацію надійного партнера і постачальника зерна на зовнішні ринки. Що стосується зобов'язань ДПЗКУ в рамках спільного зернового проекту, ми дбаємо про нарощення обсягів взаємної торгівлі та подальшої реалізації проекту відповідно до визначених договором стратегічних завдань шляхом стабільного постачання українських зернових до КНР», — підсумував Гавриш.

Також уточнюється, що з метою розширення торгівлі між ДПЗКУ та її китайським партнером, сторони здійснюють поставки зернових через ССЕС на треті країни: Португалії, Нідерландів, Італії, Єгипту, Тунісу та Бангладеш.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.