ДПЗКУ про «мільярдні збитки»: Це не ми, це — вони

04 липня 2018, 16:55 4189

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) прокоментувала звіт Державної аудиторської служби, в якому йдеться про майже 23 млрд грн недоотриманого прибутку.

Як йдеться в повідомленні компанії, оцінку діяльності попереднього керівництва ДПЗКУ вже неодноразово давали правоохоронні органи у форматі кримінальних справ, і необхідність окремого 52-сторінкового звіту на цю тему є сумнівною.

«Даючи оцінку «мільярдних збитків» та «хроничної збитковості», які сформувались, в формулюванні Державної аудиторської служби «внаслідок невиконання укладених договорів», упорядники звіту та його інтерпретатори жодним чином не враховують той факт, що ці збитки були закладені ще в день укладання цих договорів в 2012 році. На жаль, підписанти з української сторони вочевидь не ставили собі за мету ні забезпечення прибутковості корпорації, ні дотримання інтересів держави Україна», — йдеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що керівництво ДПЗКУ веде постійний діалог з китайськими стратегічним партнером і кредитором — Експортно-імпортним банком Китаю та китайським імпортером ССЕС про зміну умов договору на прийнятні і такі, які забезпечать баланс інтересів обох сторін, в першу чергу про зменшення кредитного навантаження та підвищення прибутковості корпорації, без чого неможливо домогтися інвестпривабливості цього активу.

У ДПЗКУ також допускають, що аудитори мають у своєму розпорядженні бездоганний план вирішення всіх проблем, що накопичилися компанії, однак звертають увагу, що не мали можливості з ним ознайомитися, оскільки ніяких звернень і запитів до корпорації не надходило.


Для довідки: раніше повідомлялося, що «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) протягом 2015-2017 рр. недоотримала додатковий дохід на суму майже 23 млрд грн.