Елеватори Астарти готуються вийти на 2,4 оберти за сезон

07 жовтня 2019, 09:58 3124

Агропромхолдинг «Астарта» має намір наростити ефективність роботи елеваторів.

Про це повідомив керівник департаменту закупівель і логістики агропромхолдингу «Астарта» Валерій Павленко в інтерв'ю журналу The Ukrainian Farmer.

«Минулого сезону (2018/19 МР — Ред.) ми зробили майже два обороти загального обсягу зберігання наших елеваторів, а в наступні сподіваємося вийти щонайменше на 2,4 обороту в середньому. Це дуже амбітний план, але будемо намагатися його здійснити», — сказав він.

Павленко пояснив, що більше як 2 обороти буде важко зробити на великих елеваторах, але малими досягти цього цілком імовірно. 

Він також розповів, що компанія з 2016 р. реалізовувала програму «Зерно Астарти» з розширення елеваторних потужностей. В результаті чого у сезон 2019/20 агропромхолдинг увійшов з сімома сучасними елеваторами із загальною місткістю зернозберігання 554 тис. т (не враховуючи трьох робочих об»єктів на Полтавщині). Інвестиції у зернозберігання за цей період складають близько €56 млн.

«Витрачені кошти ми сподіваємося окупити по кожному елеватору протягом 5–7 років залежно від місця його розташування, обсягу зберігання, кількості обертів за сезон», — додав Павленко.

Він також додав, що «Астарта» планує продовжувати програму і розширити її географію, можливо, ввійти з нею у ті регіони, де не має власних виробничих потужностей. 


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).