Арніка ввела нові культури у сівозміну

16 червня 2021, 15:40 2940

Агропромислова група «Арніка» активно проводить посівну. Цього року до сівозміни увійшли нові культури.

Про це розповів шеф-агроном, директором із органічного виробництва «Арніка» Сергій Середа на сторінці компанії у Facebook.

«Посівна компанія в розпалі. На даний момент посіяні технічні коноплі, льон олійний, соняшник, на фініші — соя та кукурудза. Але цього року на полях холдингу додалося й нових добре знайомих усім культур — квасолі та сорго, технологію вирощування яких почали відпрацьовувати цього року», — сказав він.

Квасолю почали сіяти, тому що, по-перше, ця бобова культура, яка є хорошим попередником, а, по-друге, вона високорентабельна й користується попитом.

«Технологію вирощування відпрацьовуємо на 100 га, у перспективі будемо збільшувати посіви. Звісно, її вирощування та збір відрізняються від інших бобових «родичів», скажімо тієї ж сої. Приміром, остання у період стиглості й збирання більш стійка до висипання.

Промислова квасоля також має свої особливості порівно зі звичною, домашньою. Саме тому перед засівом великих площ, ми відпрацьовуємо та відшліфовуємо технологію вирощування на невеликих обсягах, а вже після набуття необхідного досвіду розширюємо посівні площі. Так само ми працювали свого часу із нутом», — розказав Сергій Середа.

Також цього року в сівозміні господарства — гречка, вика-овес, просо.

«Дещо зменшили площі під кукурудзою в господарствах Кременчуцького краю у зв«язку зі збільшенням температур. Натомість — збільшили посівні площі проса. Це також є особливістю цього агророку», — додав спеціаліст.


Для довідки: «Арніка» — найбільший виробник органічної сільськогосподарської продукції в Україні. Має понад 15 тис. га під органічним землеробством. Компанія займається вирощуванням і торгівлею органічної сої, пшениці, кукурудзи, нуту, льону, а також технічних конопель.