Агропродсервіс інвестував €1,8 млн в оновлення молочного поголів’я

29 грудня 2020, 14:28 1822

Компанія «Агропродсервіс» у 2020 р. продовжила розвивати напрямок тваринництва.

Про це розповів генеральний директор компанії Андрій Баран, йдеться у повідомленні на сайті підприємства.

«За два роки повністю оновили маточне поголів«я і стабілізували його у свинарстві. Абсолютно чисте племінне поголів«я завезли до комплекса на Чернівеччині. Тож на кінець року кількість свиней перевищила 100 тис. голів. Тепер виходимо на новий, європейський рівень продуктивності, утримання поросят та їх відтворення і впевнено повертаємо свої лідерські позиції серед виробників свинини в державі», — зазначив він.

Цього року «Агропродсервіс» продав майже 13 тис. т м'яса свинини в живій вазі та отримав європейські показники з народження поросят — у середньому 15,7 на одну свиноматку за один опорос.

Також Андрій Баран розповів про розвиток молочного тваринництва, адже в компанії працює 4 молочно-товарних ферми й одна з відгодівлі бичків і вирощування нетелів. Утримується майже 2200 голів дійного стада.

«Кардинальні зміни відбуваються на фермі села Теофіпілка Козівського району. Туди ми інвестували приблизно €1,8 млн для завезення майже 1 тисячі нетелів із Євросоюзу. Після остаточного завершення робіт там буде 1,5 тис. фуражних корів. Уже нині — це справжня фабрика, яка закінчить рік із надоєм 10 т на фуражну корову, реалізує молоко класу екстра. А днями там організували технічний запуск у роботу доїльного залу для свіжорозтелених корів», — додав він.

Крім того, цього року компанія продала за кордон майже 400 голів власних нетелів і виробила 1100 т м«яса у живій вазі.

У той же час «Агропродсервіс» продовжує займатися вирощуванням бройлера курки та індика.

«З початку року реалізували 3600 т курятини та майже 800 т індичатини. Значну частину їх продали через власну торговельну мережу», — уточнив Андрій Баран.

Також він поділився планами на 2021 рік.

«Маємо намір добудувати кілька майданчиків із вирощування свиней. У планах — реконструкція ферми в ТОВ «Дружба» Тернопільського району, на черзі — подальший розвиток ферми в так званій «бережанській Швейцарії», у селі Урмань. Вивчаємо тему виробництва ексклюзивних сортів сиру. У Денисові Козівського району хочемо збудувати ще одну високотехнологічну ферму на 1200-1300 фуражних корів», — підсумував гендиректор «Агропродсервісу».


Для довідки: «Агропродсервіс» — один з провідних вертикально інтегрованих агрохолдингів України, працює з 1999 року. Земельний банк — 40 тис. га. Має потужності з виробництва насіння, переробки сої та виробництва комбікормів, три елеватора потужністю зберігання 172 тис. т. Також займається свинарством, виробництвом молока та птахівництвом. Потужності птахівництва оцінюються в 2 млн голів птиці на рік.