Китай планує збільшити виробництво рослинної олії та сої

04 березня 2023, 16:00 1396

Китайський уряд наполягає на збільшенні виробництва харчових олій і соєвих бобів у спробі підвищити самозабезпеченість продовольством.

Про це повідомляють державні ЗМІ, пише ОfiМagazine.

У щорічному документі про політику щодо сільських районів говориться, що у межах кампанії уряд заохочуватиме використання більшої кількості землі для виробництва за мірою того, як починається новий посівний сезон.

Виступаючи на телеконференції, присвяченій посиленню підготовки до нового посівного сезону, міністр сільського господарства, директор Центрального офісу керівної групи із сільських робіт Тан Женьцзянь закликав місцеву владу посилити управління полями та зміцнити посівні площі основних олійних культур напередодні щорічного весняного посівного сезону, що розпочинається з лютого по травень.

Тан Женьцзянь наголосив, що виробництво соєвих бобів є частиною зростаючих зусиль Китаю щодо зниження його залежності від імпортованих харчових олійних культур. Він сказав, що заходи були спрямовані на підвищення продуктивності продовольства і отримання небувалих урожаїв сільськогосподарських культур, включно з пшеницею, соєю і ріпаком.

Чиновник відмітив, що місцева влада має вивчити методи посадки, як-от поєднання культур із кукурудзою, щоб збільшити виробництво сої та допомогти фермерам розв'язати проблеми, пов'язані з сільськогосподарським обладнанням і методами підвищення продуктивності.

Згідно з прогнозами Служби сільського господарства за кордоном Міністерства сільського господарства США (USDA), Китай імпортує 96,5 млн т соєвих бобів у 2022/23 МР, що більше, ніж 91,5 млн т у попередньому році. Очікується, що загальне внутрішнє споживання сягне 115,3 млн т у 2022/23 році порівняно зі 110,7 млн т попереднього року.

За даними Національного бюро статистики Китаю, 2022 року в країні з населенням 1,4 млрд осіб було зібрано 686,6 млн т зерна.

Також минулого року Китай збільшив посівні площі сої до 10,26 млн га, що є найбільшим показником з 1958 року, і збільшив урожайність до 20,28 млн т у 2022 році. Вперше виробництво сої на материку перевищило 20 млн т.