США інвестують в українські порти та залізницю

17 жовтня 2023, 10:30 1254

США інвестують майже $700 млн у модернізацію українських портів і залізницю, що покращить логістику та збільшить експортну спроможність.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков за результатами спілкування з спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Прітцкер.

«Приватному капіталу найперше потрібні ясність та впевненість. Ясність у реформах та строках їх результативного втілення. Впевненість у невідворотності реформ та захисті капіталу. У нас є спільна мета — відбудувати Україну краще, ніж було. Закласти основи відновлення та розвитку на десятиріччя»,  йдеться в повідомленні

Відзначається, що перше на порядку денному — експортна логістика та транспорт, друге — енергетика, третє — муніципальна інфраструктура. Далі — розмінування та розвиток агросектору. 

«Усі ці сфери мають бути готовими до приватної ініціативи та капіталу. Вже створена Спільна робоча група для напрацювання моделі співпраці для переходу до реалізації конкретних проєктів»,  зазнчив Олександр Кубраков.