Для аграріїв з прифронтових територій кредити будуть дешевшими

30 травня 2024, 16:08 962

Фокус держави буде спрямований на підтримку фермерів, які знаходяться на територіях воєнного ризику — деокупованих територіях, територіях можливих/активних бойових дій, у прифронтовій зоні.

Про це заявив т.в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час Agro Ukraine Summit 2024.

Він повідомив, що з фінанування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» аграрії з територій воєнного ризику можуть отримати кредит на поповнення обігових коштів під 3% річних. Також невеликі фермери, які обробляють до 120 га на деокупованих територіях, зможуть отримати 8 тис. грн/га безповоротної допомоги, на контрольованій території — 4 грн/га.

«Для тих аграріїв, хто хоче диверсифікувати виробництво, продовжують працювати гранти на сади та теплиці — до 7 млн грн або 10 млн грн відповідно. Також працює державна підтримка з меліорації — аграрії можуть отримати до 50% компенсації вартості відновлення та будівництва меліоративних систем, у перерахунку це 26 тис. грн/га», — зазначив Тарас Висоцький.

Також він нагадав про компенсацію вартості вітчизняної сільськогосподарської техніки — до 25%.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua