Трояндовий парк у неймовірному одеському селі шукає інвесторів

17 травня 2023, 09:50 4948

Село Трояндове Доброславської громади Одеської області, переможець Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2022», реалізує свій масштабний проєкт «Трояндова феєрія» — трояндовий парк зі спа-готелем та кав’ярнею.

Про це AgroPortal.ua повідомила керівник проєкту Альона Шихалієва.

«За грантові кошти конкурсу від AgroPortal.ua та Посольства Королівства Нідерландів в Україні ми закупили термопрес для сублімації продукції, кавоварку та ноутбук. Це все піде в майстерню-кав’ярню, кошти на яку виділила селищна рада. Наразі там тривають ремонтні роботи, вже встановили ліфт для відвідувачів із вадами здоров’я», — зазначає Альона Шихалієва.

Щодо самого парку, то територія під нього вже готова, проведено всі комунікації. Перша черга троянд буде висаджуватися вже цього літа. Оскільки площа складає 6 га, все буде відбуватися етапами.

Проєкт включає не тільки вирощування саджанців, але й переробку, крафтову продукцію, яка буде продаватися у трояндовій кав’ярні.

«Село Трояндове багатьом відоме своїми неймовірними квітами. Там майже кожна сім’я вирощує троянди. Село туристичне, проте потенціал локації використовується на 10%. Для реалізації проєкту ми шукаємо інвестора», — заявила голова Доброславської громади Людмила Прокопечко на форумі відновлення Одещини «Безпека. Інтеграція. Потенціал». 


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua