Студент аграрного вишу отримав 75 тыс. грн за знання

06 червня 2017, 16:03 6017

У навчально-технологічному центрі «КУН-Україна» на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП) 2 червня 2017 р. відбувся фінал конкурсу «Кращий знавець техніки КУН».

Основною метою конкурсу було залучити студентів до поглибленого вивчення техніки та  надати їм можливість зануритися в аспекти майбутньої професії.  

Як розповідають організатори, перед конкурсантами стояло важке завдання — самостійно створити проект, подібний тому, який створюють сільськогосподарські підприємства всім колективом.

Призовий фонд конкурсу склав 150 тис. грн, з яких за 3-є місце — 25 тис. грн, за 2-е — 50 тис. грн та за 1-е — 75 тис. грн.

«Все має бути взаємопов’язано, спочатку ми відкрили технологічний центр, у якому проводимо семінари та лекції для студентів університету, постійно оновлюємо технічний майданчик. І наступним етапом є перевірка того, як студенти засвоїли знання. В подальшому ми плануємо розширити процес і перейти до практичних аспектів, безпосередньо до роботи в полі, таким чином закрити весь навчальний процес»,  — прокоментував генеральний директор компанії «КУН-Україна» Асад Лапш.

«N. B.!» Технічна шпаргалка для столичного студента Або навіщо КУН «пішов» в НУБіП

Переможцем конкурсу став студент 4-го курсу механіко-технологічного факультету Павло Василишин, якому і дісталися 75 тис. грн.

«Здобути перемогу мені допомогла моя спеціальність, бо вона перегукується з конкурсом. Безпосередні розрахунки, які виконувалися у проекті, не такі й складні,  ми їх робили на профільних дисциплінах з інженерії та механізації. На виконання завдання я витратив близько місяця інтенсивної роботи, проте, як виявилося, воно того варте», — ділиться Павло Василишин.

Виграні кошти переможець планує витратити на навчання — вступити до магістратури, а потім аспірантури.


Для довідки: у конкурсі взяли участь понад 50 студентів, які представили завершені 20 робіт, а у фінал було відібрано 5 кращих робіт студентів двох факультетів: механіко-технологічного та конструювання і дизайну.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua