Виробник: На світових ринках зростає попит на очищену цибулю

08 жовтня 2019, 16:28 3925

Постачальників обладнання усе частіше просять не просто налаштувати роботу з сировиною, а й більш глибоко її переробляти. Серед останніх трендів — чищення цибулі. Її охоче замовляють за кордоном, але з умовою, що продукт, відповідно до стандарту, очищується механічно.

Про це розповів директор товариства «Агропак» Юрій Джигринюк під час конференції «Переробка плодоовочевої та ягідної продукції. Сучасні тренди», організованої фондом ЛАСКА та Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

«Один із наших клієнтів залучав по 200-250 людей на пакування цибулі, бо мав поставити велику партію, підготувавши її за півтора місяці. Завдяки правильному обладнанню тепер у нього 8 працівників ідеально готують по 12 тонн готової продукції за годину. Краще, коли вся партія готується впродовж одного дня. Почищену цибулю можна заморожувати і відправляти за кордон», — розповідає Юрій Джигринюк.

За його словами, якщо раніше замовники економили на упаковці й просили фасувати овочі в 30-40-кілограмові мішки, то тепер покупець такого не сприймає.

«Відсутність робочих рук однозначно підштовхує до механізації процесів переробки і пакування. Тому з'являється більше пропозицій обладнання для переробки, передпродажної підготовки, сортування плодоовочевої продукції: приймальні бункери, інспекційні, калібрувальні столи, перевертачі, рухомі контейнери. Ефективні очисні машини вже успішно працюють на підприємствах півдня України», — зазначає Юрій Джигринюк.


Ірина Садова, AgroPortal.ua