Салатне господарство у селі Велика Димерка, що під Києвом, відновило виробничі потужності й за обсягами продукції майже досягло довоєнних показників.
Про це AgroPortal.ua розповів власник підприємства ТОВ «Фреш Гарден» Роман Пасічник.
«У 2021 році суто під салат Айсберг було відведено 25 га, а цьогоріч висіяли 20 га. Це 80% від довоєнних посівів. Але у співвідношенні на одну людину виробляємо навіть більше, адже зменшилася кількість споживачів», — пояснив він.
Попит відновлюється переважно на якісну продукцію, продовжує Роман Пасічник.
Наразі в господарстві вирощують лише два сорти качанних салатів: Айсберг та Ромен. «Воєнний час, і ми лише запускаємося, не хотілося розпорошуватися. До того ж для листових салатів потрібні більші капіталовкладення, адже вони потребують глибшої доробки, зокрема миття, тож потрібні й більші складські приміщення. Склади, що були до війни, зараз не працюють. Ми вимушені відбудовувати все з нуля. Місцевий фермер дав нам карт-бланш — віддав площу в оренду, приміщення та інфраструктуру», — пояснив Роман Пасічник.
Світлана Цибульська, AgroPortal.ua