Це місце живе своїм життям, має свої правила і особливу атмосферу. Якщо комусь цікаво дізнатися про найближчі цінові зміни на продукти харчування або останні тенденції — вам точно сюди, адже на ринку все це жваво обговорюється. Більш того, саме тут щодня формуються ціни на овочі та фрукти.
Є тут сезони закупівель на зиму, консервації, імпорту і вітчизняної продукції. Все циклічно, крім рибного і м'ясного павільйону, де, в принципі, завжди все стабільно.
У гарячий сезон, коли на «Столичний» з'їжджаються виробники з усієї України, щоб продати свою продукцію, в середньому на території ринку працює близько 2 тисяч осіб. Всі 400 місць, призначені для торгівлі з машин, зайняті. Покупці категорії овочі-фрукти в більшості — це оптові регіональні покупці, роздрібні ринки, сегмент HoReCa і покупець вихідного дня. Оптовики закуповуються, як правило, вночі, а на вихідні кияни приїжджають сюди смачно поїсти, адже на ринку представлені філії декількох відомих ресторанів, як, наприклад, «Чорноморка», а також локальні gastro-cafe.
На «Столичному» не просто здають площі в оренду, а намагаються налагодити зв'язки між виробниками і споживачами, а ще турбуються про обізнаність відвідувачів, проводячи різні майстер-класи і навчальні семінари з тих чи інших продуктів в спеціально створеному для цього Gastro Hub.
Тож якщо хтось ще не був на «Столичному» — рекомендуємо все побачити на власні очі та обов'язково спробувати на смак.
Джерело фото: AgroPortal.ua