Як ковбасний завод на Рівненщині адаптувався до віялових відключень

17 листопада 2022, 07:55 6620

Після ворожих атак на енергетичні об’єкти Рівненщини сільгосппідприємство «Ідна» перелаштувало свою роботу в нічну зміну.

Так працювали 5 днів — до усунення ушкоджень. А загалом компанія з 20-річним стажем має напоготові альтернативні енергогенеруючі засоби.

Сьогодні компанія виготовляє більше 100 видів ковбас та 15 різних консервів. Велику частину продукції раніше постачали до Криму, Луганська та Донецька. Після 2014 р. компанія переорієнтувалася на Тернопіль, Львів та Хмельницький.

Підприємство має свої м'ясопереробні цехи з новітнім обладнанням. Лінії виробництва автоматизовані, що значно спрощує роботу персоналу.

Як розповідає власник Володимир Голуб, підприємство утримує ферми, де вирощують 4,5 тис. свиней, понад 500 корів та 700 тис. курей. Тварин годують кормом, виготовленим на власному заводі, а сировину для цього вирощують на 5 тис. га землі. Таким чином, «Ідна» досягла замкнутого циклу виробництва.

Нині підприємство продовжує розвиватися, добудовуються нові цехи. У планах — розробка нових видів тушкованок, виготовлення борщової заправки та згущеного молока.


Джерело фото: Рівненська ОВА