Спочатку подружжя Грицаюків, Олійників та Карп’юків вступили до кооперативу равлиководів у Тернополі й закупили там мальок. Коли почали займатися вирощуванням равликів, дізналися, що на Шумщині вони не єдині, і тепер є партнерами по бізнесу з іншими виробниками. Об’єднуючи зусилля, вони сподіваються задовольнити попит усієї України.
Фермери вирощують равликів для ресторанів і магазинів. Хоча взимку молюски сплять, фермери відзначають: напередодні різдвяних свят замовлень від гурманів вистачало. Та й не дивно, бо цей дієтичний продукт сприяє покращенню зору та пам’яті, запобігає захворюванням серцево-судинної системи, його можна вживати вагітним та діабетикам.
Джерело фото: Шумськ Info