На початку листопада у Великій Британії відбувся щорічний європейський конкурс World Cheese Awards. У ньому взяли участь 4434 сири з 42-х країн світу, з них 39 — з України.
У результаті аж 13 українських сироварів отримали нагороди. Були бронзові, срібні, золоті відзнаки, але лише одне «суперзолото». Його отримала «Станіславська сироварня».
Її заснувала Наталія Пальчак. Це свого роду сімейний бізнес, невелике виробництво. Спочатку підприємиця експериментувала, відпрацьовувала технології. Сироварінням займається з 2015 року, а офіційно зареєструвала свою справу в 2020-му.
Про бекграунд свого професійного успіху та особисті інсайти Наталія Пальчак розповіла для спільноти поціновувачів сиру ProCheese.
Джерело: ProCheese UA