Хмелярство: стан та проблеми. Чому галузь в критичному стані?
Торішній врожай склав близько 50 т, а збір цьогорічного ще триває. Переважну більшість хмелю з Вертокиївки експортують до Чехії, Великої Британії та Монголії.
Також тут роблять гранульований хміль. Подібних заводів лише пʼять у Європі.
Підприємство «Хміль України» постійно працює над поліпшенням власної продукції, тому для них важливе законодавче регулювання сфери хмелярства. Їхнє головне прохання — впровадження належного маркування. Адже не всі пивовари використовують чистий хміль, часто у виготовленні продукції застосовуються хімічні замінники. Тому житомирські хмеляри наполягають на тому, щоб це було чітко вказано у складі продукції.
Джерело фото: Олександр Гайду // Facebook