Сезон «доїння» беріз. Куди йде 1000 т соку
У лісництвах на території Волинської області триває заготівля березового соку. Поки для цього є сприятлива погода, лісівники намагаються зробити запас для консервних цехів при лісгоспах.
Березовий сік збирають у поліетиленові пакети. Упродовж дня на одній ділянці заготовляють орієнтовно 500 л соку-сирцю.
Місця обирають якнайдалі від населених пунктів, доріг та стихійних сміттєзвалищ. Дерева для отримання соку мають бути такі, котрим понад 50 років.
«Цього року на Волині планують зібрати трохи більше 100 т соку-сирцю», — зазначив головний лісничий Ківерцівського лісового господарства Орест Мороз і додав, що половину із заготовленого законсервують у державних цехах.
Джерело: Суспільне Волинь