У Жванецькій громаді на Хмельниччині фермер Іван Когут вже понад десятиліття інвестує у місцевий розвиток: ділиться знаннями, досвідом і вкладає власні кошти. Результатом його праці стало понад 800 сортів винограду, які не лише прикрашають схили, а й стають основою для крафтового вина.
Однак цьогорічні кліматичні потрясіння — перепади температур від +25°С до -5°С — змусили виноградаря шукати нові рішення. Так народилася ідея створити першу виноградну теплицю, де вже росте понад 200 сортів. Це не просто експеримент, а стратегічна відповідь на виклики клімату та крок до сталого агровиробництва.
Фермер також вирощує гранати, тростину, їстівні каштани й навіть ківі.
Джерело фото: Олег Демченко // Facebook