«Сорт Аліна починає стигнути з носика і йде до кореня. Сезонна полуниця спіє навпаки — від зеленого чубчика до носика. Сезонна — та, яка традиційно родить, і всі на неї чекають, така соковита, солодка. Це червень. І є ремонтантна, яку ми несмачну їмо в травні й вже смачну влітку і до перших морозів», — розповідає співвласниця ферми «Копиця сіна» Марія Копиця.
Вирощуванням полуниці ферма займається з 2016-го, але ремонтантну посадили у 2024 році вперше.
За словами Марії, зі зниженням температури плоди цих сортів не ростуть такими великими, як влітку. Проте структура ягід більш тверда, тому їх простіше транспортувати.
Загалом на фермі кущами полуниці засадили 2 га, з них 80 соток відвели під ремонтантну.
Джерело: Суспільне Чернігів